Branscher

Våra kunder finns inom ett brett spektrum av företag och branscher. Ett behov de har gemensamt är att hitta rätt komponent med rätt kvalitet till ett bra pris. Och antingen löser vi deras behov med kvalitativa standardkomponenter eller så samlas vi runt ritbordet och tar fram en kundanpassad lösning.

Tågindustrin

Sedan 80-talet har vi på Ferroscandia levererat komponenter till tågindustrin, som till exempel hydrauliska stötdämpare, bussningar och chevroner. Nyligen breddade vi vårt erbjudande med hela boogier.

Eftersom alla aktörer har unika komponenter har vi stor vana att både förse våra kunder med baskomponenter och att utveckla specifika tågkomponenter för kunds räkning.

Produktionen sker endast i utvalda och etablerade fabriker i Europa, vilket ger komponenterna hög acceptans i branschen.

Tillverkningsindustri

Vi hjälper maskintillverkare med antivibrationslösningar och levererar olika komponenter för vibrationsdämpning så som maskinfötter, motorkuddar och kilblock.

Vi har också komponenter inom nivåreglering samt kedjespännare och remsträckare.

Fordonsindustrin

Vi erbjuder standardkomponenter för vibrationsdämpning till tillverkare av fordon, till exempel skogsmaskiner, lastbilar och bussar, samt till tillverkare av frontlastare till gräv- och lantbruksmaskiner.

Produkterna är tillverkade av etablerade producenter i Europa. Vi har långa samarbeten med utvalda aktörer för att säkerställa god kvalitet. Exempel på våra storsäljande komponenter är motorfästen, hyttdämpare, gummibussningar och luftfjädrar.