Om oss

Över 30 års erfarenhet av vibrationer

Ferroscandia har sedan starten 1980 varit en pålitlig och stabil leverantör av vibrationsdämpare och andra gummimetallkomponenter till industriföretag aktiva inom många olika branscher.

I vårt sortimentet finner du ett stort antal typer av vibrationsdämpare av naturgummi eller andra gummimaterial. Isolatorer, bussningar, lager, kopplingar, anslagsdämpare, gummifjädrar, motordämpare, maskinfötter, kilblock finns i många olika utföranden för att passa olika applikationer.

Långa samarbeten en förutsättning för kvalitet

För att kunna erbjuda rätt lösning på olika behov investerar vi i långsiktiga relationer med både tillverkare och kunder. För dig som har behov av standardkomponenter har vi ett brett urval och mångåriga samarbeten med europeiska tillverkare.

I utvecklingsprojekt där komponenter skapas vid ritbordet tar vi ett aktivt ansvar för ett nära samarbete med alla parter som är involverade i projektet.

Vi har generalagenturen för Bilz och Tecnidea samt är distributör för ett antal erkända europeiska tillverkare.

Ägarskifte och nysatsning

Fram till 2015 drev grundaren och ägaren Kerstin Eberhardson bolaget i namnet Ferronordic AB. I och med generationsskiftet där sonen Erik Eberhardson tog över och blev majoritetsägare bytte företaget namn till Ferroscandia AB. Styrelsen utsåg  då Mattias Jansson som ny VD och delägare. Bolaget fick genom nytt ägande utökade resurser att vidareutveckla verksamheten och att anta nya utmaningar.